Find den optimale fest lokation

Bryllupsplanlægning

Lokation, hvor, hvornår og hvordan

Når du skal holde en fest, lille eller stor, er lokation en af de første ting du skal tage stilling til. Du kan sagtens læse med og få gode råd selvom du allerede ved hvor din fest skal holdes. Der er nemlig mange ting du skal overveje omkring det sted du vil holde din fest. Rammerne for din fest er afgørende for om du får den fest du drømmer om, men hvad er det lokationen skal kunne og hvor er det, at der kan findes alternativer. I denne artikel kan du finde gode råd til alle private fester som bryllupper, runde fødselsdage, konfirmationer, dåb og mange andre mindeværdige fester.

Husk at gemme denne artikel i din browser eller der hvor du plejer at gemme online emner du gerne vil kunne finde frem igen.

Lokation - photos-by-lanty-O38Id_cyV4M
bryllup

Hvad er vigtigt for dig?

Du skal holde en fest der betyder meget for dig og for dine nære. Hvor og hvornår skal du starte? Det afhænger, selvfølgelig, af hvilken fest du skal holde. Men en af de første ting du skal finde ud af, er hvor festen skal holdes. Inden du kan besluttet dig 100% på det skal du også vide noget omkring:

 • Budget
 • Antal gæster
 • Hvad skal der ske til festen? Skal der være plads til; specifik bordopstilling (og er det vigtigt for dig), dans og musik, reception, buffet mm.
 • Skal der tænkes på overnatningsmuligheder eller kørsel fra lokationen?
 • Er der et sluttidspunkt?
 • Hvor meget vil du/I selv stå med?
 • Tema eller stil for din fest. Du kan finde inspiration fra nogle af vores cases her. Eller hop ind og find os på vores sociale medier.

Stil dig selv spørgsmålet; hvad er vigtigt for mig? Skriv dem evt. ned ud fra hvert af de ovenstående emner. Du vil nu stå med nogle krav for den lokation du søger. Hvis du allerede har valgt din lokation, kan det være at du står med nogle problematikker som skal løses.

Heidi og Jans bryllup

Vi skulle i 2021 assistere Heidi og Jan til deres bryllupsfest. De havde forelsket sig i den smukke og rå lade på Østergaard Hovedgaard ved Langå. Stedet er magisk, men har nogle mangler i forhold til at holde en stor fest der. Der manglede et køkken, opvarmning, barområde, gulv og noget opdeling af det store rum for at kunne have plads til garderobe, reception og festområde. Vi løste opgaverne med et mobilt køkken hvor kokkene kunne forberede maden, varme fra et oliefyr, afdækning til køkken, indgang mm. for at gøre den store sal mere anvendelig og hyggelig. Vi lagde et flot gulv så der kunne danses og opsatte en flot bar der passede perfekt ind i stilen til den gamle lade. Udover de meget praktiske løsninger lavede vi også sammen med parret et rigtig flot design og udsmykning af laden. Du kan se mere fra Heidi og Jans bryllup her.

Budget

Når du skal holde en fest med et budget, kan det hjælpe dig at lave en liste med “Need to have” og “Nice to have”. Lokation for festen skal uden tvivl være på “Need to have” listen. Vi anbefaler at du ser lidt på festlokaler som du vil se på et muligt huskøb.

 • Du kan ikke ændre på hvor det ligger, placeringen er endegyldig. Derfor skal du tage med i overvejelserne hvordan dine gæster kommer fra festen eller om der skal være overnatningsmuligheder.
 • Du kan ændre rigtig meget på udseende af lokalerne. Nyt, populært og ekstraordinært er ofte i den dyre ende. Dekoration af lokaler kan gøre en verden til forskel og ofte være meget billigere end at vælge det dyre lokale. Og du får det præcis som du vil have det. Med den rigtige dekoration kan du skabe wow-effekter og tilføre din personlige stil. Vi hjælper dig i mål, så tøv ikke med at kontakte DRS event her eller på telefon +45 87 41 65 15.
 • Er stedet ekstraordinært, som på et slot, herregård eller lignende kan du møde begrænsninger for din fest. Ligesom du kan hvis du køber en fredet bygning. Disse er vigtige for dig at kende. Nogle af de begrænsninger vi har mødt og som du skal overveje betydningen af er:
  • Service, du skal bruge stedets service og er derfor begrænset af den stil stedet tilbyder. Nogle steder tillader simpelthen ikke at du lejer f.eks. farvede glas fra et andet sted, så hvis det har betydning for dig, så husk at spørge ind til dette inden du lejer
  • Matcher dit antal gæster det som stedet kan rumme
  • Er der regler for hvornår din fest må slutte
  • Må du pynte op med de ting du ønsker? Herunder eksempelvis æresport, stearinlys og ballondekorationer
  • Borde og stole. Hos rigtig mange steder er borde og stole med i lejen og kan ikke fravælges. Har det stor betydning for dig, at der er runde borde og stedet kun tilbyder aflange skal du sikre dig at du må komme med runde borde selv og at de kan være der.
  • Er der de områder du skal bruge til din fest og kan man evt. undvære og afskærme til områder der ikke skal bruges. Nogle gange kan man forhandle med stedet omkring hvilke områder man skal bruge. De færreste vil bruge penge på noget de ikke skal bruge.
  • Personale: skal du bruge stedets personale eller må du selv booke dit personale. Det kan have betydning i forhold til mad og bar, så igen vurder om de tilbyder det du ønsker. Betyder udvalget i baren eksempelvis meget for dig er det vigtigt at have afklaret hvad stedet kan tilbyde.
 • Har du mulighed for at bruge eget hjem? Det kan være i en stor stue, i haven, i garagen eller måske du endda har en lade eller lignende. Vi kan nemt forvandle dine vante rammer til at stå helt skarp til din fest.

Fest i haven

Mange vælger telt i haven. Det er hyggeligt og skønt at være hjemme. Der er dog også nogle udfordringer som: toiletter, køkken, varme i teltet, overdækninger, møbler ude og inde osv. DRS event kommer med alt til festen og løser gerne eventuelle udfordringer. Og så er der en af de helt store som mange overser eller undervurderer – OPRYDNINGEN. Dagen efter en fantastisk fest er endnu mere fantastisk hvis du ikke har 1000 gøremål. Vil du gerne bruge dagen derpå til at nyde en lækker brunch, se på dine gaver, tjekke gæsternes sociale medier, tjekke din kamerarulle, slappe helt af og nyde gårsdagens rester og en god film – så klarer vi også gerne oprydningen.

Bryllups planlægning

pas på med

Vi har nogle gode råd vi gerne giver dig med på vejen. Du får herunder fire punkter du skal passe på med når du skal finde den optimale lokation for din fest:

 • At satse 100 % på godt vejr. Danmark er skønt i al slags vejr, men du kan aldrig regne 100 % med vejrudsigten. Har du et ønske om at festen eller dele af festen skal foregå udendørs kan det være væsentligt med en plan B, specielt i forhold til regn. Mange drømmer om at blive viet eller holde reception under åben himmel og det er virkelig også smukt og uforglemmeligt, men hvad hvis det regner. Vi har nogle forslag og vi deler dem gerne med dig, kontakt os her.
 • At stå med oprydningen selv. For mange kan det synes som en mindre detalje, men når først festlighederne er ovre så kan overskuddet til at rydde op godt være fjernt. Har du lyst til at bruge dagen derpå til noget andet så tager DRS event gerne oprydningen for dig.
 • At booke et sted der eliminerer dine ønsker og drømme for din fest. Husk, at læse op på reglerne for det sted du ønsker at leje. Eller spørg ind til det over mail, så har du det på skrift. Se evt. afsnittet ovenover omkring budget.
 • At have alt for mange praktiske gøremål lige op til festlighederne. Dagen inden festen går ofte hurtigere end forventet. Så sørg for at have planlagt hver detalje og uddelegér en masse af det praktiske, det frigiver vigtig tid til dig. Husk også på at der ofte kommer uforudsete ting lige inden en stor fest. Vores erfaring er, at der for værten er stor værdi i at have tid lige inden en stor fest.

Hos DRS event hjælper vi med alt fra A-Z. Det vil sige at vi sammen med dig laver en detaljeret plan for din fest. Hvor og hvornår har du behovet for hjælp? Ja, det kan være svært at svare helt specifikt på, men det kan vi sammen finde frem til i opstartsfasen. Har du aldrig eller kun få gange før stået for en større fest, så vil du nok opleve, at nogle ting kræver en del mere tid end du lige forventer. Nøgleordet hos DRS event for en god fest er planlægning. Vi står klar med alle de gode råd og kontakter, et fyldt lager, en masse design ideer og den uvurderlige praktiske hjælp. Så kontakt os, når du skal holde en fest du aldrig vil glemme og kun huske for alt det der gik godt.

De bedste hilsner fra DRS events team

Katrine, Amalie og Julie

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.